Utorak, Februar 28, 2012

Šta je sanovnik

Sigurno ste puni skepse kada su snovi u pitanju. A i sam naslov ovog članka dovodi vas u pitanje o čemu je zapravo riječ. Da li ćemo na ovom blogu iznova daispredamo neku praznovernu priču o snovima. Ako to ste pomislili nešto slično treba da znate da ste pogriješili. Ovdje ćemo o snovima da pričamo na drugačiji način nego što ste imali priliku da vidite na nekim drugim sanovnicima ili sanjaricama. 

Pro mogu da se predstavim i da vam kažem da sam ja apsolvent psihologije koji je odlučio da podijeliu svoja znanja koja sam stekao učeći o snovima i njihovom tumačenju. Budući da je to jako popularna tema već dugo vremena i veoma popularna riječ u svim pretragama odučio sam se da se bavim upravo njom. Moje Ime je Marko iako imate neko pitanje za mene slobodno me tako oslovite.

Snovi su dio nas i jedino tako mogu da se posmatraju. Drugim riječima snovima je isključivo moguće prići iz lične perspektive. Snovi nisu  proročke poruke koje su nam poslane da bi nas upozorile o nekim dešavanjima iz vlastitog života nego su snovi odraz naše podsvijesti koja u trenucima dok spavamo lagano osvaja naše snove ipostaje živa. Sve ono što smo potisnuli ili zaboravili poput osjećanja ili nekog neriješenog konflikta vrati se kroz naše snove.  Tako da ako naša svijest uspije potisnuti neki problem u podsvijest kad - tad će isti taj problem da ispliva upravo u našim snovima. Stoga je veoma bitno znati kako protumačiti snove koji pravilno protumačeni mogu biti odličan vodič za sve nas koji nam može pomoći da razotrijemoprave misli osjećanja kao i da se izborimo sa eventualnim konfliktima koji mogu biti uzrokovani različitim situacijama u našem životu.

A sada kada  smo to raščistili da se bacimo na pitanje koje smo postavili u naslovu ovog teksa. Šta je naime sanovnik? Sanovnik je knjiga koja nam može biti od pomoći prilikom tumačenja snova. To je zapravo riječnik simbola koji nam dolaze u snovima. Svaki detalj koji zapamtimo iz sna može da ima neko skriveno značenje koje je potrebno okriti da bismo što oblje ilakše otkrili pravo značenje naših snova. Dakle prvo je uvijek poterbno da se zapamti san. Ali o tome ćemo pisati nekom drugom prilikom. Postoje razni tipovi sanovnika

 

Tipovi sanovnika

  1.  na prvom mjestu po brojnosti su tzv narodski sanovnici. NJih ima mnogo i dosta je razlika među njima. Prepoznaćete ih po šturim opisima simbola i uglavnom su proročkog karaktera.
  2. Na drugom mjestu su psihološki sanovnici. Psihološki sanovnik je drugačiji od narodskog. Jedini koji sam uspio pronaći jeste http://sanjati.com
  3. U treći tip sanovnika ja svrstavam lične sanovnike koji sami sebi pravite prema sopstvenim snovima tj zapisujući tumačenja snova iz sopstvenog scenarija.
Takav će biti i ovaj sanovnik. Odnosno otvaram vam mogućnost da kroz kometare pitate šta znače vaši snovi i ja ću vam odgovarati.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me