Petak, Mart 09, 2012

Kratak vodic za tumacenje snova

Buduci da smo se mi svi slozili da su snovi vazni, jer ako i dalje citate moj lense jasno uvidjeli ste da tu ima neke istine red je da se pozabavimo tumacenjem snova. Evo vam odista kratak vodic za tumacenje snova i to po psiholoskom principu kako smo to vec naveli gore u prethodnom tekstu.


Dakle prvo da bismo tumacili snove potrebno je da ih zapamtimo. Postoje razliciti tipovi ljudi i naravno da nemamo svi iste mogucnosti. Zbog toga ne pamtimo mi svi snove na isti nacin niti imamo iste mogucnosti pamcenja snova. Da bismo sto bolje otkrili znacenja sna potrebno da je da o snu zapamtimo sto je vise moguce detalja. Pa evo prvo vodic za pamcenje snova:

1. Svako vece neposredno prije nego sto cete otici na spavanje obavezno zamislite kako cete zapamtiti san. Pomislite kako cete se lijepo naspavati i kako cete se ujutro sjetiti svoga sna. Time cete svojoj podsvijesti reci da obrati paznju dok spavamo na to da treba zapamtiti san. Efekat je isti kao i kada recimo sebi prije spavanja kazete kako morate ustati rano i gle cuda to vam se i ostvari.
2. Pored kreveta uvijek imajte papir i olovku, a pozeljno je da nadjete neku svesku ili rokovnik koja ce biti vas dnevnik snova i unutar njega zapisujete znacenja snova. To je zbog toga sto mnogi odmah nakon budjenja ubrzo zaborave san.
3. Zapisite sto vise detalja iz sna jer svaki detalj u snu moze da bude vazan.
4. Tumacite san dovodeci ga u vezu sa svojim zivotom i onome sto vam se desavalo prethodnih dana. Postavljajte sebi pitanja ko su osobe koje su se pojavile u snu? Kako sam se u snu osjecala? Kakva je to emocija? Da li sam to vec negdje vidjela? Snovi su licni, pa obratite paznju da to da je san vas i govori o vasem zivotu.
5. Tek na kraju posjetite neki sanovnik pa pogledajte i simboliku tog sna.

Uskoro nesto i o najcescim snovima pa stoga ostanite sa nama.

Lep text [Odgovori]

Jako lep text, sve lepo objasnjeno.

Comment by Marija (03/27/2012 00:17)

Super [Odgovori]

Odlican clanak, sve lepo i pregledno na jednom mestu

Comment by Sanjarica (04/21/2012 16:15)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me